A környéken található szakemberek

Többet

A környéken található szakemberek

Többet
 • 1 answers
 • 100% < 2 days
 • inqueries
  answered
  typically
  responds

Kapcsolati adatok

Ajánlja (1)

Recommendation

Van Önnek személyes tapasztalata Mediburg klinika-val/vel? Segítsen felhasználóinknak, és írjon erről.


Az összes vélemény Mediburg klinika-ról/ről.

Profilunk - Mediburg klinika

Mediburg klinika

Plasztikai sebészet

Komolyra fordítva a szót, a plasztikai sebészet, így az esztétikai sebészet, illetve a mellplasztika ma már önálló szakvizsgával, önálló szakmai szervezettel bíró disciplina. A plasztikai sebészet egyébként nem újkeletű tudomány, az orvosok már az ókori Indiában és Görögországban is igyekeztek elvégezni kezdetleges esztétikai műtéteket. Máig "indiai lebenynek" hívják a homlokdaganat utáni hiánypótló beavatkozást, a plasztika kifejezésünk pedig görög eredetű szóból származik, mely szobrászatot jelent.

Esztétikai sebészet

A plasztikai sebészetnek két főbb ága ismeretes: a helyreállító sebészet és az esztétikai sebészet. A helyreállító sebészet elsősorban baleseti sérülések, daganatos betegségek, fejlődési rendellenességek okozta deformitások korrigálását jelenti. A sebész szövetek, szövetdarabok átültetésével végzi el a súlyos sérülést szenvedett szervek, testrészek helyreállítását. Az esztétikai sebészet ezzel szemben a kozmetikai vagy szépészeti sebészetet fedi. A két ágazat természetesen igen sok átfedést mutat.

Az esztétikai műtétek olyan beavatkozások, amelyeket többnyire a páciensek saját kérésére külső megjelenésük javítása, szebbé tétele érdekében végzünk. Ilyen például a mellplasztika.

A plasztikai sebészet célja a páciens elvárásainak leginkább megfelelő, biztonságosan végrehajtható, sikeres műtét elvégzése. Ezek a plasztikai beavatkozások helyi érzéstelenítésben ambulanter, vagy kórházi körülmények között altatásban elvégezhetőek, a betegek számára általában csekély megterheléssel, kevés kellemetlenséggel járnak.

Az altatásban végzendő esztétikai műtéteket kórházban rövid, 1 napos bennfekvéssel oldjuk meg.

Mellplasztika

Elmondható, hogy a mellplasztika a leggyakoribb beavatkozás. A mellplasztikán belül is a mellnagyobbítás vezet a rangsorban, ami érthető, hiszen a fejlődési okokra visszavezethető kicsiny mellek kamaszkortól sok és súlyos gondot okoznak viselőiknek.

Sokan számoltak be arról, hogy a plasztikai műtét után hogyan nyerték vissza elvesztett önbizalmukat, melyet mi is látunk pácienseink magtartásán, viselkedésén, öltözködésén.

Ki operálhat?

Magyarországon az Országos Szakképesítő Bizottság által hitelesített plasztikai sebész szakorvosi diplomával rendelkezőknek van jogosultsága plasztikai és esztétikai sebészeti műtéteket végezni, mely tény feltüntetve kell szerepeljen a műtéti beleegyezési nyilatkozatban is.

A plasztikai sebészek legfelsőbb szakmai fóruma a Magyar Plasztikai, Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaság /MPHEST/, melynek tagjai egyben az International Society of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery /IPRAS/ nevű nemzetközi szervezetnek is tagjai. Az MPHEST-en belül működik a magánpraxissal rendelkező plasztikai sebészek jelentős részét tömörítő Magánorvosi Szekció. Ne féljen részletesen érdeklődni a műtét körülményeiről, az eljárás részleteiről, még az olyan kisebb műtétek esetén sem, mint a mellplasztika. Tájékozódjon a műtét helyéül szolgáló rendelő, klinika adottságairól, engedélyéről.

Fényképeink

Orvosok & Munkahelyek

Show more Show less

Bevatkozások

Az esztétikai dermatológia lézeres eljárása
   Fotorejuvenáció / Resurfacing
A mellek modellációja (Breast-lift. Mastopexia)
Abdominoplasztika (Hasműtét)
Ajakfeltöltés (Augmentáció)
Betüremkedett bimbóudvar kezelése
BOTOX® / DYSPORT® - ráncok kisimítása
Comb és kar plasztikai műtétje
Dermabrázió
Emlő felújítása
Facelift (Rhytidektómia), SMAS face-lift
Fonalas lifting
   Feather face lift APTOS
Fülműtét (Otoplasztika)
Gynekomasztiás műtét
Hegkorrekció
Homlok műtétje (Forehead lift)
Injekciós betét
Mellkicsinyítés
Mellnagyobbítás (Augmentáció)
Orrműtét (Rhinoplasztika)
Szemhéjműtét (Blepharoplasztika)
Zsírleszívás

Show more Show less

Figyelmeztetés

 • Az árak csak tájékoztató jellegűek.
 • További információkért tekintse meg a konkrét orvos prezentációját.

Kapcsolati adatok

Címek

Cím
Lovas út 10
1012 Budapest
Hungary