Hatékony bőrtisztítási tippek

Szerző: Notino, s.r.o.

Mitesszerekkel, pattanásokkal, vagy állandóan zsíros bőrrel küszködik? Ahhoz, hogy arcbőre tökéletesen nézzen ki, kulcsfontosságú annak alapos és rendszeres tisztítása. Milyen gyakran és mikor tisztítsuk arcbőrünket, és milyen készítményeket használjunk?

prirodni kosmetika 2

Arctisztító kozmetikumot az arcbőr típusa szerint válasszon!

A naponta végzett arctisztítás szertartás, melyet minden nőnek érdemes elsajátítania. Az alapos tisztítás ugyanis lehetővé, teszi, hogy a bőr szabadon lélegezhessen, és azt előkészíti arra, hogy a krémek hatóanyagait befogadja. Rendszeres tisztítással továbbá elkerülheti a nem éppen tetszetős mitesszerek kialakulását és a pórusok eltömődését. Az arctisztító készítményeket természetesen fontos az arcbőr típusa szerint megválasztani! Ami jó a száraz bőrnek, nem biztos, hogy jó egy zsírosodásra hajlamos bőrre. Ezért remek tipp például a Bioderma márka, amely bőrtípus szerint felosztott tisztító termékek széles választékát kínálja. Így aszerint választhat arctisztító készítményeket, hogy arcbőre érzékeny, pattanásra hajlamos, dehidrált, zsíros vagy atópiás-e.

Mivel távolítsuk el a sminket?

A nap folyamán sok szennyeződés és por tapad az arcra, s amennyiben még sminket is használ, este fontos egy alapos sminkeltávolítás, amely lehetővé teszi, hogy arcbőre éjszaka regenerálódjon. Igazán megbízható és egyben kímélő sminkeltávolításra a micelláris víz alkalmas, amely a sminkkel és a vízálló szempillafestékkel is megbirkózik. A micelláris víz ugyanis aktív részecskéket, úgynevezett micellákat tartalmaz, amelyek képesek megkötni a szennyeződéseket, beleértve a sminket is. A micelláris víznek köszönhetően így nagyon könnyen, gyorsan és további készítményekkel történő dörzsölés nélkül megtisztíthatja a bőrét. Vigye fel a micelláris vizet egy vattatamponra, és könnyed húzásokkal távolítsa el a sminket!

prirodni kosmetika

Mélytisztító készítmények

A rendszeres sminkeltávolításon kívül fontos az arcbőrt heti 1 - 2 alkalommal alaposan, Uriage peeling géllel megtisztítani. Ez csodálatosan kisimítja és eltávolítja róla az elhalt hámsejteket, valamint az összes lerakódott szennyeződést. A peelinget nedves arcra alkalmazza, majd ujjai gyengéd, körkörös mozdulataival tisztítsa meg arcbőrét! Ügyeljen azonban arra, hogy eközben bőrét túlságosa ne nyomja, mert az irritációt okozhat! Végül vízzel, alaposan mossa le a peelinget! Hetente legalább egyszer ajánlatos tisztító arcpakolást is használni, amely mélyrehatóan tisztít, és képes összehúzni a kitágult pórusokat.

Publikálva: 15.02.2018

Other patients' procedures