Hatékony bőrtisztítási tippek

Mitesszerekkel, pattanásokkal, vagy állandóan zsíros bőrrel küszködik? Ahhoz, hogy arcbőre tökéletesen nézzen ki, kulcsfontosságú annak alapos és rendszeres tisztítása. Milyen gyakran és mikor tisztítsuk arcbőrünket, és milyen készítményeket használjunk?

prirodni kosmetika 2

Arctisztító kozmetikumot az arcbőr típusa szerint válasszon!

A naponta végzett arctisztítás szertartás, melyet minden nőnek érdemes elsajátítania. Az alapos tisztítás ugyanis lehetővé, teszi, hogy a bőr szabadon lélegezhessen, és azt előkészíti arra, hogy a krémek hatóanyagait befogadja. Rendszeres tisztítással továbbá elkerülheti a nem éppen tetszetős mitesszerek kialakulását és a pórusok eltömődését. Az arctisztító készítményeket természetesen fontos az arcbőr típusa szerint megválasztani! Ami jó a száraz bőrnek, nem biztos, hogy jó egy zsírosodásra hajlamos bőrre. Ezért remek tipp például a Bioderma márka, amely bőrtípus szerint felosztott tisztító termékek széles választékát kínálja. Így aszerint választhat arctisztító készítményeket, hogy arcbőre érzékeny, pattanásra hajlamos, dehidrált, zsíros vagy atópiás-e.

Mivel távolítsuk el a sminket?

A nap folyamán sok szennyeződés és por tapad az arcra, s amennyiben még sminket is használ, este fontos egy alapos sminkeltávolítás, amely lehetővé teszi, hogy arcbőre éjszaka regenerálódjon. Igazán megbízható és egyben kímélő sminkeltávolításra a micelláris víz alkalmas, amely a sminkkel és a vízálló szempillafestékkel is megbirkózik. A micelláris víz ugyanis aktív részecskéket, úgynevezett micellákat tartalmaz, amelyek képesek megkötni a szennyeződéseket, beleértve a sminket is. A micelláris víznek köszönhetően így nagyon könnyen, gyorsan és további készítményekkel történő dörzsölés nélkül megtisztíthatja a bőrét. Vigye fel a micelláris vizet egy vattatamponra, és könnyed húzásokkal távolítsa el a sminket!

prirodni kosmetika

Mélytisztító készítmények

A rendszeres sminkeltávolításon kívül fontos az arcbőrt heti 1 - 2 alkalommal alaposan, Uriage peeling géllel megtisztítani. Ez csodálatosan kisimítja és eltávolítja róla az elhalt hámsejteket, valamint az összes lerakódott szennyeződést. A peelinget nedves arcra alkalmazza, majd ujjai gyengéd, körkörös mozdulataival tisztítsa meg arcbőrét! Ügyeljen azonban arra, hogy eközben bőrét túlságosa ne nyomja, mert az irritációt okozhat! Végül vízzel, alaposan mossa le a peelinget! Hetente legalább egyszer ajánlatos tisztító arcpakolást is használni, amely mélyrehatóan tisztít, és képes összehúzni a kitágult pórusokat.

Publikálva: 15.02.2018

Vita a témában

Other patients' procedures