Természetes olajok a szép arcbőrért

Szerző: Notino, s.r.o.

Az arcápoláshoz egyre több nő részesíti előnyben a természetes olajakat a klasszikus arcápoló krémekkel szemben. A természetes olajok ugyanis az általános kozmetikumokkal ellentétben semmilyen tartósítószert és illatanyagot nem tartalmaznak, ugyanakkor minden bőrtípusra alkalmazhatók. Ráadásul a hidegsajtolás technológiája miatt valamennyi fontos vitamint és ásványi anyagot megőrzik. Melyek a legkedveltebb természetes olajok és milyen hatásuk van?

Oleje pece o plet 2

Argán olaj

Magas antioxidáns tartalma miatt az argán olaj a kozmetika rendkívül értékes anyaga. Gyakran „folyékony arany“ néven emlegetik, de marokkói olajként is találkozhat vele, mivel a kizárólag Marokkó délnyugati részén élő tövises agárfa magjából nyerik ki.

Argán olaj összetétele E-vitaminban, esszenciális zsírsavakban és fehérjékben rendkívül gazdag. Ennek köszönhetően az argán olaj jótékony hatással van a bőrünkre, hajunkra és a körmeinkre. Védi az arcbőrt a kedvezőtlen külső hatásoktól, kisimítja a ráncokat és hozzájárul a akné és az ekcéma okozta panaszok javulásához. Minden arcbőrtípusra alkalmazható, csökkenti az arcpírt és az irritációt. Fényessé teszi és intenzíven táplálja a hajat és a körmöket.

Oleje pece o plet 3

Kókuszolaj

Az arcbőr valóban intenzív hidratálásához a csupa jótékony hatású anyaggal szó szerint telített kókuszolaj jelenti az ideális választást. Sokoldalúan felhasználható, ezért nem csak a száraz arcbőrrel rendelkezők értékelik nagyra, hanem azok is, akik ekcéma, akné vagy striák okozta problémákkal küzdenek.

A kókuszolaj olyan savakból tevődik össze, melyek segítik az élesztő- és penészgombák elpusztítását és természetes antibiotikumként hatnak. A kókuszolaj természetes antioxidáns tartalma is magas, melyek A-, C- és E-vitamin formájában gátolják a bőr öregedését.

Oleje pece o plet

Magas természetes olaj tartalmú kozmetikai készítmények

A természetes olajokat olyan különböző kozmetikai készítményekben is élvezheti, mint amilyeneket például a Saloos márka kínál. Ennek a közkedvelt márkának a kínálatában a bio regeneráló arcolajok is megtalálhatók, melyeknek minőségi esszenciális olajokkal kiegészített három hidegen sajtolt olaj képezi az alapját. Az arc hidratálásához elég a nedvesített arcbőrre pár cseppet felvinni belőlük és gyengéden bemasszírozni.

A regeneráló arcolajok sminkalapozóként is használhatók. Érdemes kipróbálni a hidrofil sminkeltávolító olajat is, mely kímélően, ugyanakkor alaposan megtisztítja az arcbőrét. A természetes olajok rendszeres használatának köszönhetően az arcbőre visszanyeri egészséges megjelenését és hatékonyan előzi meg a kiszáradását.

Aktualizálva: 27.04.2018

Anti -aging -